WDM

Opticonnect biedt een reeks passieve WDM-apparaten voor zowel dubbele vezel als bidirectionele verbindingen met Wave Division Multiplexing-technologie. Passief WDM is een technologie die het transport van meerdere separate netwerkverbindingen via optische vezels mogelijk maakt. Passief betekent dat er geen stroom nodig is om het apparaat te laten werken. Passieve WDM-apparaten worden gebruikt in combinatie met WDM-optics die rechtstreeks in de switch of server worden geplaatst. Opticonnects passieve oplossingen zijn zo eenvoudig te installeren en bedienen en vereisen een absoluut minimum aan onderhoudsinspanning.

Ons passief WDM portfolio bestaat uit:

  • Single Fiber Wave division Multiplexers (CWDM and DWDM),
  • Coarse Wavelength Division Multiplexers (CWDM),
  • Dense Wavelength Division Multiplexers (DWDM),
  • Coarse Wavelength Division Multiplexing (CWDM).

CWDM is de beste en meest kostenefficiënte oplossing voor werkafstanden tot 80 km en een beperkt aantal verbindingen. Voor langere afstanden en meer verbindingen is Dense Wavelenth Division Multiplexing (DWDM) de aanbevolen technologie.

CWDM

WDM of Wave Division Multiplexing kent twee internationale standaarden, een daarvan is CWDM, Coarse Wave Division Multiplexing. Grof betekent een grotere afstand tussen de golven of, zoals ze gewoonlijk worden genoemd, kanalen. CWDM wordt vaak gebruikt in situaties waar slechts een paar kanalen nodig zijn en afstanden langer dan 70 km niet nodig zijn. Opticonnect biedt een reeks passieve CWDM-multiplexers aan met diverse kanalen.

DWDM

WDM of Wave Division Multiplexing kent twee internationale standaarden, waaronder DWDM, Dense Wave Division Multiplexing. Dense geeft weinig ruimte aan tussen de golven of, zoals ze vaak worden genoemd, kanalen. DWDM wordt vaak gebruikt in situaties waar meer dan 16 kanalen nodig zijn en / of afstanden van meer dan 80 km. Opticonnect biedt een reeks passieve DWDM-multiplexers.

Single Fiber WDM

Single Fiber of BiDirectional WDM biedt een oplossing voor schaarse vezels, patchfouten en foutvermindering. Het bespaart ook kosten waar glasvezel moet worden gehuurd of op het moment van installatie. Single Fiber WDM maakt gebruik van het feit dat de ontvanger in een optiek een veel bredere band heeft dan de zender, door een andere golflengte te gebruiken die vanaf de andere zijde wordt overgedragen, het resultaat is een perfecte schakel. Werken op verschillende golflengten is het enige verschil met Dual Fiber WDM.